Carlos I
Carlos I - un brandy cu duh și suflet
Ești pe cale să descoperi secretele unui mare cuceritor. De multă vreme în istorie, cu tradiție, puternic în caracter, respectat, bogat în înțelepciune și prețuit de cei care îl cunosc.
Un coniac care îi poartă numele unui rege care a reușit să-ți onoreze moștenirea. Ești pregătit să îl cunoști?
Fabricat din struguri și învechit folosind sistemul dinamic criadere și solera în butoaie de stejar american care au învechit anterior cele mai bune vinuri de sherry, Carlos I este un reper în categoria sa.
Elaborarea lui Carlos I începe cu selecția atentă a celor mai buni struguri cu care sunt făcute vinurile. Distilarea se realizează manual discontinuu, în alambicuri de cupru.
În interiorul catedralelor, lichidele prețioase ale Carlos I îmbătrânesc încet în aceleași butoaie de stejar american în care au facut-o cele mai selcte vinuri Amontillados și Olorosoz Jerez, recunoscute în întreaga lume ca “Sherry Casks”. Vârsta medie a butoaielor Osborne este de aproximativ 50 până la 60 de ani, dintre care au petrecut mai mult de 20 de ani învechirea vinurilor Jerez.
Astfel, coniacul este învechit cu nuanțele și aromele oferite de aceste vinuri prețioase, forjând o personalitate unică și inimitabilă.
Descoperă familia Carlos I
Carlos I
Caracterul și versatilitatea sa îl fac ideală pentru a crea momente de distracție la aperitiv, după cină sau la un cocktail. Vă recomandăm să consumați Carlos I cu alune de pădure, migdale, caise uscate și brânzeturi curate sau deserturi precum tiramisu sau ciocolată topită.
Aroma sa blândă și textura catifelată îl fac îl fac un ingredient ideal pentru cocktail-uri precum Carlos Cooler, Espresso Brandy, Imperial Manhattan sau Carlos Sour.
Note de degustare
Vizual: prezintă o culoare chilimbară profundă, punctată de nuanțe aurii îndrăznețe.
Miros: miros aromat, cu note de vanilie și cacao
Gust: persistent, echilibrat și complex.
Carlos I Imperial
Aroma sa profundă și mătăsoasă este minunat exprimată cu elemente simple care îi sporesc complexitatea, de exemplu caise uscate sau smochine uscate.
Note de degustare
Vizual: o culoare mahon intensă frumoasă și atractivă, cu reflexe subtile aurii.
Miros: se desfașoară arome de lemn nobil, cu note de nuc, smochin și alun
Gust: la gust este extrem de mătăsos, cu un finisaj luxos și sofisticat.
Servirea perfectă
Ideal pentru cei care nu au nevoie de mai mult pentru a se bucura de aroma mătăsoasă și intensă a lui Carlos I Imperial. Serviți direct într-un pahar înalt pentru o experiență de neuitat.
Carlos I Amontillado
Ideal pentru deserturi cu citrice, alune, migdale, caise uscate sau cu ciocolată neagră cu portocală.
Note de degustare
Vizual: culoare chihlimbar, luminoasă cu reflexe verzui
Miros: reminiscențe predonimante de lemn nobil, mahon prăjit cu note saline și minerale, onstre inconfundabile de amontillado foarte vechi cu un aport de alune, nuci și castane prăjite
Gust: mătăsos și uscat, cu un efect de distilerie ce amintește clar de aromele de migdale și alune
Servirea perfectă
Pune 3 cuburi de gheață cu 50 ml de Carlos I Amontillado într-un pahar scurt, măcerează o coajă de portocală cu ajutorul unei linguri imperiale și pregătește-te să descoperi aromele excelente ale unei băuturi extraordinare.
Carlos I Perdo Ximenez
Ideal ca digestiv de luat cu struguri sau prune uscate sau cu ciocolată neagră și floare de sal.
Note de degustare
Vizual: culoare mahon cu reflexe roșiatice intense
Miros: note de stejar caramelizat, cacao prăjită, lemn dulce negru, în perfectă armonie cu notele de stafide și pâine de smochine de la PX Viejo Solera.
Gust: catifelat, cu o senzație în gură alungită datorită nuanșelor elegante de stejar caramelizat și note de stafide
Servirea perfectă
Pune 3 cuburi de gheață cu 50 ml de Carlos I PX într-un pahar scurt, macerează o coajă de grapefruit cu ajutorul unei linguri imperiale și pregătește-te să descoperi aromele excelente ale unei băuturi extraordinare.
Cocktails
Carlos Old Fashioned
Ingrediente
60 Ml Carlos I
10Ml sirop de zahăr
3 picături de Angosutura Bitter
1 Felie de portocală
Combinați Carlos I, siropul de zahăr și bitter-ul într-un shaker de cocktail umplut cu gheață. Se agită bine și se strecoară de 2 ori printr-o strecurătoare cu plasă fină într-un pahar rocks umplut cu gheață poraspătă. Se ornează cu o felie de protocală.
Imperial Manhattan
Ingrediente
50 Ml Carlos I
25 Ml vermut roșu
Câteva picături de Angostura bitter
Se prepară într-un pahar de mixer cu gheață din abundență, se răcește cu ajutorul unei linguri imperiale.
Se servește într-un pahar de cocktail fără gheață și se ornează cu o cireașă maraschino.